Erdélyben Otthon > Gasztronómia > Mititei Peruban (is)

A mititei, vagy miccs közkedvelt román apró, grillezett kolbász. Az érdekessége, hogy három fajta húst is tesznek bele (sertés, marha és birka), a kesernyés ízét pedig a szódabikarbóna adja. Vásárokon, majálison, pikniken kihagyhatatlan. Kenyérrel, mustárral szervírozzák.

Smaranda Cojocaru és férje, Luis Antonio Deza éttermet nyitottak Peruban, ahol miccset, vagy mititei-t is felszolgálnak.

Sül a mititei
Fotó: erdelybenotthon

Az étteremben, amelynek Manos Rumanas a neve, azaz Román Kezek, a házaspár hagyományos román ételeket készít, perui alapanyagokból. Paula Rotundu, aki szintén Romániából származik, az események koordinálásáért felel. Az étterem talán legnépszerűbb eledele a mititei, iagz mustár helyett huancaina vagy ocopa arequipena szósszal tálalják.

Smaranda már húsz éve él Peruban, és szereti az ottani embereket, életet. Paula is úgy nyilatkozott, hogy Perunak különleges varázsa van, de a hazáját, Romániát, nem felejtheti el soha.

Forrás: g4media.ro

kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?