Erdélyben Otthon > Gasztronómia > Sajtos brokkoli

Nem erdélyi, de finom, és egyszerű elkészíteni (akár erdélyieknek is). Ha könnyű vacsorára vágynak, akkor ez biztosan nyerő lesz.

Hozzávalók:

1 nagyobb brokkoli,

1-2 gerezd fokhagyma,

1 tojás,

200 ml főző tejszín,

só, kevés reszelt szerecsendió,

200 g sajtkrém,

150 g reszelt sajt,

kevés vaj

Elkészítés:

A brokkolit rózsákra szétszedjük, sós vízben megfőzzük a fokhagymával (nem kell puhára főzni), majd leszűrjük. Egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük.

Amíg a brokkoli fő, egy tálban felverjük a tojás sóval, a szerecsendióval, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a tejszínt, majd a reszelt sajtot.

A keveréket elsimítjuk a főtt brokkoli rózsákon, majd előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük. Céklával, vagy főtt répával, virslivel is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?