Nem erdélyi, de finom, és egyszerű elkészíteni (akár erdélyieknek is). Ha könnyű vacsorára vágynak, akkor ez biztosan nyerő lesz.
Hozzávalók:
1 nagyobb brokkoli,
1-2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
200 ml főző tejszín,
só, kevés reszelt szerecsendió,
200 g sajtkrém,
150 g reszelt sajt,
kevés vaj
Elkészítés:
A brokkolit rózsákra szétszedjük, sós vízben megfőzzük a fokhagymával (nem kell puhára főzni), majd leszűrjük. Egy kivajazott tűzálló edénybe tesszük.
Amíg a brokkoli fő, egy tálban felverjük a tojás sóval, a szerecsendióval, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a tejszínt, majd a reszelt sajtot.
A keveréket elsimítjuk a főtt brokkoli rózsákon, majd előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük. Céklával, vagy főtt répával, virslivel is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!