Erdélyben Otthon > Gasztronómia > Erdély ízei

Talán sokan hallottak már a Taste of Transylvania Gasztrofesztiválról, de azoknak, akik még nem, íme, egy kis „ízelítő”.

Idén szeptember 12 és 15 között szervezik a fesztivált, amelynek helyszíne a Gyimesi Skanzen Panzió, Borospatakán.  A rendezvény szervezője, kezdeményezője, Trucza Adorján a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mostani fesztivál az előzőknél „tartalmasabb lesz, nem nagyobb” – írja a maszol.ro

A programok sorát böngészve kiderül, hogy már nem csak gasztronómiáról szólnak, sokkal inkább a közösségi élményekről, mint például a közös pityóka szedés, zakuszka készítés vagy éppen az Örömfőzdébe való betekintés. Természetesen nem maradnak el a kulturális programok sem. A jeles napokon ott lesz Szalonna és Bandája, a Sarmalele reci zenekar, Boban Marković Orkestar, valamint a  Bagossy Brothers Company. Ez utóbbi nemcsak jó, hanem a helyhez egyedien passzoló programot állított össze – jelezte a szervező.

Szülőföld és termőföld – ez a két szó határozza meg a fesztivál tematikáját, ugyanis idén a szervezők még jobban szeretnék kidomborítani mindazokat az értékeket, amiket ezek a fogalmak képviselnek.

A Taste of Transylvania szervezet működteti a Gasztroakadémiát is, amelynek célja a szakemberek képzése, szem előtt tartva a helyi értékeket, ezek megőrzését, átadását és terjesztését, természetesen korszerű módszerekkel, tudással gazdagítva.

És persze a ráadás a csodálatos gyimesi táj…

Fotók: pixabay

kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?