Erdélyben Otthon > Gasztronómia > Lecsó, újragondolva

A nyár könnyű és egyben kedvelt étele a lecsó. Most azonban kicsit másképp készítettem, és ez nem csak egyszerű, de bizonyára egészséges is.

 

 

Hozzávalók

1 póréhagyma felszeletelve

6 – 8 tv paprika kicsumázva, feldarabolva

4 -5 paradicsom vékonyra szeletelve

4 -5 tojás

olívaolaj

Elkészítés

Miután a hozzávalókat megtisztítottam, összevágtam, egy nagy tepsit megkentem olívaolajjal. A póréhagymát és a paprikát egy tálba tette, kissé meghintettem olajjal és egy kevés sóval, majd szépen ráhelyeztem a tepsire. 10 – 15 percig sütöttem a sütőben 180 fokon, majd ráhelyeztem a felszeletelt paradicsomot. Ez is 10 percig sült, majd összekevertem, és még egy kicsit pirítottam.

A tojásokat feltörtem és rácsorgattam a zöldségekre, de nem kevertem össze az elején, hogy szépen külön látszódjon a fehérje és a sárgája. A végén enyhén összekevertem, még melegen tálaltam. Finom reggeli, húsmentes, nyári étel.

Jó étvágyat kívánok!

kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?